Kanskje årets viktigste bok en nylig utkommet, og er så langt
blitt møtt med den «bortimot absolutte tystnad».
Skremmende er det at en bok som strengt tatt er en bombe,
kan oversees i så stor grad. Hvor er de store debattene og oppslagene i
media? Noen har dog skrevet om den.
Boken er skrevet av den eminente, men dog ikke særlig kjente,
Niels Christian Geelmuyden. Dette ser ut til å være den 28.boken hans, men du
har kanskje aldri hørt om mannen? I så fall er du ikke alene, denne mannen er
ikke politisk korrekt nok til å befinne seg i varmen, men etter denne boken bør
han definitivt slippes inn.
På en av de første sidene kan man lese dette: «Sannheten er
dessverre at nordmenn har en høyere forekomst av kreft i prostata,
testikkelkreft, tarmkreft, hudkreft, diabetes, multippel sklerose, hoftebrudd,
benskjørhet, kronisk smertediagnose, fibromyalgi, ryggplager, astma, psoriasis,
og allergier enn noen andre land.»
Jeg har så langt lest til side 27.. og faktaopplysningene
som flommer imot en(med referanser til hvor det er hentet bak i boken) er mer
enn skremmende allerede. Jeg har skrevet ned noe av det, og vil virkelig
anbefale at du kjøper boken og leser den grundig selv:
Bare små endringer i kostholdet kan i følge Susanna Larsson
ved Karolinska institutet i Stockholm redusere kreftrisikoen med opptil 90 %
Banankake med 49 ingredienser.. dog ingen med spor av banan..
Revet ost erstatninger lages av helseskadelig raffinert palmeolje og
potetmel, blir selvsagt mye billigere enn virkelig ost.
Uttrykket «Rent mel i posen» stammer fra da man jukset med
melet og tilsatte billigere ingredienser, nå er dette svært utbredt, og fullt
lovlig. Tidligere ble matjuks strengt straffet, nå tjener mange seg rike på
det.
E 621- smaksforsterker. Monosodiumglutamat. Gnagere pådrar
seg hjerneskade av stoffet, men vi tilsatte maten vår med 1,5 millioner tonn
globalt allerede i 2001. Sliter man med hodepine og smerter i nakke og bryst
bør man holde seg unna dette stoffet, strengt tatt bør man antagelig holde seg
unna uansett..
Norge tillater 2700 aromastoffer i mat, fordi maten blir
smakløs i produksjonsprosessen, alt kan kamufleres under navnet aroma, uansett
om det er naturlig eller kunstig.
I 15 år har man systematisk injisert fosfat og vann i fisk. Det er utbredt både i kjøtt og fisk, og når
fiskeprodusenter går ut og sier at de selv bare spiser selvfanget fisk, bør man
kanskje tenke seg om en gang eller to.
Matsminke tillater 49 fargestoffer, 11 av dem er det
spesielt grunn til å være skeptiske til, de er syntetiske og var tidligere ikke
tillat i Norge. Stoffene reduserer veksten av nerveceller, og det er påvist at
de kan føre til ADHD, allergiske reaksjoner, pusteproblemer,
konsentrasjonsproblemer og andre bivirkninger.
Matvarer inneholder mindre næringsstoffer en tidligere. På
den andre siden inneholder de ofte mye giftige rester av sprøytemidler som ikke
er opplyst på varene.
Næringsinnhold i matvarer reduseres ved transport og
lagring
.
.
Norskfisket fisk har kanskje vært turen innom Kina for
filetering, før den kommer tilbake til Norge. Den tines og fryses gjerne flere
ganger.
Kroppen reagerer negativt om mer enn halvparten av maten man
spiser kommer fra oppvarmet mat, mange næringsstoffer og enzymer forsvinner om
maten varmes til over 40 grader hevder de som sverger til Raw-food.
Halvparten av all mat i verden blir kastet!
I følge EUs egne tall blir mellom 40 og 60 % av all fisk kastet
tilbake i sjøen.
Og dette er bare starten.. det blir verre..
Fra abcnyheter:
- Økologisk mat er bedre for deg enn konvensjonelt dyrket mat, som bruker kunstgjødsel og pesticider i produksjonen.
- Oppdrettslaksen lever et forferdelig liv og når den havner på middagsbordet er den ikke spesielt sunn. Den inneholder lite omega-3 og ingen annen matvare ser ut til å inneholde flere miljøgifter.
- Matemballasjen av plast, metall og papp tilfører maten skadelige stoffer.
- Melk er ikke så sunt som helsemyndighetene vil ha det til. Vi drikker mest melk i verden, men er likevel på verdenstoppen i benskjørhet, hoftebrudd og skjelettlidelser.
- Kyllingkjøtt inneholder like mye kolesterol som pinnekjøtt. Det inneholder også en økende mengde av antibiotikaresistente bakterier.
- Økologisk meierismør er sunnere enn margarin, på tross av at Helsedirektoratet fraråder oss å spise det.
- Norske myndigheter skryter av at det brukes mindre plantegift, medisiner og hormontilsetninger i norskproduserte matvarer enn i andre land, men vi produserer stadig mindre og importerer stadig mer mat.
Og her en dag kunne man lese dette.
Det er snart jul folkens, dette bør bli årets julegave til ALLE:
Ok. La oss anta at det er riktig det som blir skrevet om E621.
SvarSlettHvis du deler 1,5mill tonn på antall mennesker, skulle dette bli 250g årlig på hver av oss, del dette på 365 dager, del dette så igjen på to, siden det står at vi kaster halvparten av maten, da skulle du få 0,34g/dag. Hvor mye av dette som faktisk blir tatt opp av kroppen vår står det ingenting om, men jeg føler meg ganske trygg at jeg ikke er i faresonen for en hjerneskade av den grunn.
Greit nok, du har tatt et valg for deg selv, basert på det du vet (eller antar ser det ut til) om dette stoffet, men mange andre vet ikke noe og har aldri hørt om at de får dette og mye annet tilført gjennom maten.
SvarSlettDessuten er nok ikke regnestykket ditt riktig, da mange mennesker i verden neppe spiser mat tilført dette stoffet, dette er nok mest utbredt i den vestlige verden hvor vi spiser mye ferdiglaget eller halvfabrikat. Man kan heller ikke konkludere med at maten er tilsatt stoffet før det kastes.
Og sist men ikke minst vet ikke jeg (eller du?) i hvor stor grad dette hoper seg opp i kroppen, og hva som faktisk er en stor daglig dose.
Kanskje er det trygt, men det bør være opp til hver enkelt å velge om de vil ha stoffet i seg, basert på kunnskap og informasjon.
Jeg antar ingenting, kun at forfatter har rett. Jeg har altså ikke sjekket noen referanser, kun lest dette du skriver, jeg antar altså at dine ord er riktig. Det står ingenting om mine valg.
SlettMitt poeng er nettopp hvordan man legger frem ting. 1,5 tonn høres utrolig mye ut ikke sant, men regnestykket mitt viser at det nødvendigvis ikke er så ille likevel. Spesielt ikke hvis man ser det i sammenheng med at kanskje 20% blir tatt opp av kroppen vår, kanskje 15% blir renset bort av en brokkolibit ved siden av maten (så sant den ikke har så mye skadelige sprøytemidler i seg da, at den gjør ting bare verre). Dette er selvsagt bare synsing, men jeg vet at slike laboratorieforsøk gir konsentrerte doser av slike stoff, de serverer ikke kjøttkakemiddag med E621 og grønnsaker.
Håper du ser poenget.
Hvis du ikke regner med å få hjerneskade av stoffet har du vel tatt et valg om å ikke bekymre deg for om og hvor mye du får i deg av det, regnet jeg med
SvarSlettSkjønner poenget ditt ja. Man må selvsagt vite mer om dosene, hva man får i seg og hvordan det evt. hoper seg opp i kroppen. Men dette er bare ett av mange stoff man ufrivillig får i seg gjennom vanlig kost, og det er faktisk viktig å vite mer om dette og andre stoffer, flere burde brydd seg mer om dette, og ikke stolt på at alle råd man får nødvendigvis er trygge og korrekte. Det er mange som tjener mye på at vi er naive og uvitende og tar mest mulig for "god (og trygg) fisk".
Helt enig at fler må lese denne! Sjekk ut hva vi har skrevet på vår side: http://www.radicalbroccoli.com/denne-ma-faktisk-leses. Vi linker til denne siden hvis det er ok? Du må gjerne linke tilbake igjen!
SvarSlett