..og to tilbake..
Duppeditter i små og store størrelser bidrar både til frustrasjoner, og en enklere hverdag.
Kjekt å ha, men også irriterende, når de ikke virker.
Oppvaskmaskinen vår har i lengre tid sunget på siste verset. Eller, det begynte vel med litt forsiktig nynning. Vi har en stund følt at den ikke vasket helt rent,vi lurte på om noe hindret rotoren i å gå rundt, osv., men tilslutt gadd den ikke engang varme opp vannet, og da skjønte vi vel at løpet var kjørt.
Alltid litt irriterende å måtte punge ut for noe man egentlig allerede har, pengene forsvinner, men man får jo egentlig ikke noe nytt.
Men så får man vel komme til poenget. Man skulle vel tro at i løpet av de 10, eller hvor mange nå det er, årene siden sist vi måtte investere i dette hendige apparatet har det vært en rivende utvikling på den fronten. Men nja, tja, ikke akkurat det nei.
Siden noen andre i familien nylig hadde kjøpt seg ny oppvaskmaskin og var overrasket over at vaskeprogrammet tok nesten 3 timer, var jeg obs på dette da vi skulle kjøpe ny maskin. 3 timer!, og vi kjører gjerne flere maskiner per dag, siden vi har den smale typen, dette var rett og slett uaktuelt. Jeg sjekket den gamle maskinen, standardprogrammene der tok ca en time, og det lengste brukte 1 time og 20 minutter. Hva i alle dager er det som har skjedd på oppvaskemaskinfronten som har reversert utviklingen?
Stikkordet er selvsagt «miljø». Det skal spares vann, eller strøm, derfor skal maskinen vaske i 3 timer fremfor en, forstå den den som kan. Jeg sjekket dette også, og den gamle og den nye maskinen brukte faktisk omtrent like mye strøm per vask, så hva står man igjen med da? Vann? Nå har jeg sett vannet strømme, sildre, fosse og hølje ned i snart 4 måneder omtrent i strekk, tror dere jeg føler for å spare på vannet?
Og hvor miljøvennlig er det å la en maskin jobbe i 3 timer fremfor en, men økende slitasje og kortere levetid som resultat?
Det ble til at vi fikk tak i en med «vario-speed» Det vil si at man kan trykke inn en knapp og forkorte vasketiden. Når det er sagt så viser det seg at maskinen har et kortprogram, på omtrent en halvtime, som vasker rimelig reint, og egner seg godt på ikke særlig skitne eller inngrodde ting, tenk om de kunne lagt litt mer ned i dette programmet så det kunne vasket skikkelig reint på en times tid?
Forhandleren så rimelig overrasket ut da jeg antydet at jeg syntes en time var maks akseptabel lengde, dette hadde han aldri hørt om, to til tre timer var visst helt normalt.
Er det bare jeg som har denne type frustrajsoner?
Så kan jeg jo fortsette med å fortelle om det nye fjernsynet. Som er veldig retningsbestemt, man må sitte omtrent rett foran for å unngå å se et slags melkeaktig belegg på skjermen, og skal man ta opp et program kommer en diger rød dings opp på skjermen, som beveger seg sakte opp og ned. Men ikke nok med det, man kan ikke se på et annet program mens opptaket pågår, hvem er det i 2012 som lager denne type dusteprodukter som ikke klarer å gjøre det det forrige fjernsynet+tv-boksen klarte aldeles utmerket?
Sukk og dobbelsukk, vi er på vei inn i bakvendtland.
Informativt om oppvaskmaskin og livets fortredeligheter ved kjøp av en slik, -B-!
SvarSlettHe-he, ja kan være greit å vite.
SvarSlettEn ting jeg glemte å nevne var bestikk-skuff, det var en positiv overraskelse. En egen lav skuff helt øverst til bestikket. Greit i alle fall for oss med smal maskin, for man får bedre plass nederst.
Riktig kobling av ledninger til avløp
SvarSlettLa slangen ned i luftrøret. Skulle ha vært lagt ned i spiserøret.
"Dagen etter fødselen fikk hun ekstreme smerter i magen. Og voldsomme hevelser. Hun skjønte at noe var veldig galt. Klokka halv fem om natta ringte hun ektemannen Stein Støa (60) og hvisket: «Du må komme nå. Jeg tror jeg dør.»"
"SYKEHUSET BEKLAGER: - Vi beklager på det sterkeste det som har skjedd. Det skulle ikke ha skjedd, og den feilplasserte sonden burde vært oppdaget tidligere.
Sonden ble plassert fordi Ellen Arnstad hadde fått stopp i tarmen, noe som er en kjent men relativt sjelden komplikasjon etter et keisersnitt.
Vi har gått igjennom alle rutiner og prosedyrer for å sikre at dette ikke skal skje igjen. Vi er veldig lei oss for det som har skjedd , men regner ikke med at Arnstad vil få senplager av dette, sier seksjonsleder Anne Flem Jacobsen ved Fødeavdelingen, seksjon Ullevål ved Oslo Universitetssykehus."
Man skulle ikke tro dette var mulig.
Bør det ikke være visse minstekrav hos leger, som hos elektrikere og rørleggere? Rød på rød, blå på blå. Slangen for inntak av vann inn i maskinen. Slangen fra vaskemaskinen mot avløpet.
Nylig ble det skrevet om at kirurger ikke har sjekkliste. Så om de glemmer noe, så går det ut over pasienten, noe de naturlig nok kunne ha unngått om de hadde en sjekkliste, som piloter f eks.
Det dreier seg tross alt om liv og helse!
"- Har du husket forsikring til reisen? Stoler du på helsevesenet i utlandet...?"
Hva også nå om utenlandske leger og helsepersonell har inntatt norske sykehus..?!
Klart det burde være sjekklister, virker jo helt opplagt. Spesielt i forbindelse med operasjoner, hvor det hender at de glemmer igjen utstyr inne i pasienten. De bør jo telle før og etter, vil jo tro de gjør det, men det skjer likevel for mange feil, og resultatet er så mye verre når det er mennesker som ødelegges.
SvarSlett